Szegélyfűtés

A szegélyfűtés gazdaságos fűtési forma, mivel már kisebb hőmérsékleten is kellemes a hőérzet. Mivel a felmelegítendő keringtetett víz mennyisége kicsi, ezért a rendszer gyorsan reagál a szabályozásra.

A szegélyfűtés további előnye, hogy egyenletes hőmérsékletet biztosít, a padlónál ugyanolyan meleg van, mint kevéssel a plafon alatt. A külső falak mentén ún. hőfüggöny jön létre, ezáltal nem keletkeznek kellemetlen légáramlatok, és hidegebb részek sem alakulnak ki a helyiségen belül.

A szegélyfűtés segítségével akár 25% fűtési költség is megtakarítható.

Az egyenletes hőmérséklet-eloszlást eredményező szegélyradiátor megszünteti az egészségre káros, nem gazdaságos, túlfűtött zónákat, valamint a por, pollen és baktériumok keringését a levegőben.

Formatervezett alakjával minden enteriőrbe elegánsan és feltűnésmentesen illeszkedik. Lehet akár láthatatlan fűtőtest, amely harmonizál a falak, illetve a padlóburkolatok színével, de lehet dekorációs elem is a radiátor, amely formatervezett alakjával luxus külsőt kölcsönöz a lakásnak.

A fűtőtest gyors, szinte szennyeződésmentes szerelhetőséget biztosít.

A fűtőtest csekély helyigénye lehetőséget ad a lakás falfelületeinek teljes kihasználására.

Könnyű tisztán tartani, a radiátor karbantartást nem igényel.

Minimális vízigényű radiátor, amely így hosszú távon lehetővé teszi a fűtési költségek jelentős megtakarítását.

Ez a radiátor valójában a padló és a falfelület érintkezésénél futó, rendkívül csekély helyigényű szegélyfűtőtest. A fűtés technológiája a rézcsöves, alumínium lamellás rendszer, ami rendkívül hatékony: a lamelláknak köszönhetően a szegélyfűtőtest – méterenkénti 0,75 négyzetméternyi sugárzó felületével – nemcsak a tér levegőjét, hanem a falakat is fölmelegíti, így a falfűtés is megvalósul. Ez a radiátor már 2-3 Celsius fokkal alacsonyabb hőmérsékleten is biztosítja a hagyományos fűtés esetében tapasztalható hőérzetet, ezáltal 15-25%-os energia-megtakarítást eredményezhet. Szegélyfűtőtest használatakor az alacsonyan lévő hideg levegő felmelegedve lassan feláramlik a falak mentén, felmelegítve a teljes falfelületet, és mivel nem alakul ki észrevehető cirkuláció a falfűtés miatt, így a por sem keveredik fel.

A rendszer víztartalma a hagyományos radiátor alapú fűtés egynegyede, a padlófűtés viszonylatában pedig annak körülbelül tizede. A dinamikus hőleadó képesség és az alacsony víztartalomból adódó rövid reakcióidő újabb 10%-os energia megtakarítást tesz lehetővé. Minden egyes két méter hosszú radiátor szimpla és dupla kivitelben készül elkészítésre, melyek fűtőteljesítménye 220 W/m, illetve 400 W/m. A két méteres radiátor darabok elvághatók, toldhatók igény szerint.

Minden a fűtésszerelés témakörben!

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info