Nyílászárókról néhány szóban….

Az ablakok védenek bennünket a hidegtől, a melegtől, a betörőktől és a zajtól.

Sokat elárulnak az ízlésünkről, a kulturális fejlettségünkről, a szokásainkról és az ablakokat kiválasztó építész szemléletéről.

 A régi ablakok már nem felelnek meg napjaink elvárásainak, főleg a hőszigetelés és az energiatakarékosság szempontjából hagynak sok kívánnivalót maguk után.

Az időközben megrongálódott, elhasználódott szerkezetekkel csak nehezen lehet megteremteni a kellemes klímát az épületben.

A fakeretes, fatokba beillesztett ablakok, amelyeket az évekkel, évtizedekkel ezelőtt épült családi és nagyobb lakóházakban építettek be, ma már nem zárnak tökéletesen, huzatosak.

Ez komoly energiaveszteséggel jár, de rontja az ablakok hangszigetelési tulajdonságait is, és a hézagokon át gyakran a csapadék is bejut az épületbe.

Két módon lehet ezeket a hibákat megszüntetni: vagy felújítjuk az eredeti ablakokat, vagy új, korszerű ablakokra cseréljük azokat.

A napjainkban kapható ablakok használati értéke sokkal nagyobb, mint a korábban gyártott hagyományos típusoké.

Könnyen kiszámolható, hogy mennyit takaríthatunk meg az ablakcserével a fűtésen és a klimatizáción.

Az új ablakoknak ezen felül azonban több előnyük is van: tartósabbak, könnyebben kezelhetők és szebbek, mint elődeik.

Az új ablakok beszerzésekor először azt kell eldöntenünk, hogy milyen anyagból készült ablakokat vásároljunk. Ne essünk bele abba a hibába, hogy az anyagválasztásnál csak és kizárólag az ár szerint döntünk.

Bemutatjuk Önnek azt, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak az egyes anyagokból készült ablakoknak, és azt is, hogy melyeket lehet egymással kombinálni.

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info