Lakásfelújítás Budapesten, átgondoltan, ötletesen, minőségi kivitelben!

Panellakások esetében a lakásfelújítás egy egyszerűbb feladat, de sajnos a régi állapotok és adottságok sokszor meglepetéseket okozhatnak. A lakás teljes felújításon esett át, a meglévő falszerkezetek és funkciók megtartásával.
A lakásfelújítás során teljes körűen kicserélésre kerültek a víz, szennyvíz, elektromos hálózatok. Kiépítésre és átépítésre került a lakás részére szükséges internet-TV hálózat, természetesen rejtve, védőcsővezetékben elvezetett kivitelben.
Az elektromos mérő (villanyóra) szabványosításra és teljesítmény bővítésre került (3 fázis), alkalmazkodva a felmerülő újabb igényekhez. A szolgáltatókkal való egyeztetéseket és a szükséges ügyintézéseket meghatalmazás keretén belül az ügyfelünk kérésére szívesen elvégeztük, a legnagyobb megelégedéssel.

A konyha részére kiépítésre és szerelésre került rejtett csővezetékkel ellátott páraelszívó rendszer, igazodva az új konyhabútor szerkezetéhez. Továbbá a konyhabútor részére LED szalag világítási rendszer került kialakításra kényelmessé és harmonikussá téve a konyhai tevékenységet.

Lakásfelújítás részeként felmerült az igény a homlokzati és beltéri nyílászárók cseréjére, amely folyamatokban teljes körűen segítséget tudtunk nyújtani. Az egyeztetést és méretezést követően az érintett nyílászárók gyártását megrendeltük, a kész szerkezeteket kiszállítottuk és a nyílások előkészítését követően az új nyílászárók beépítésre kerültek. Továbbá a szükséges kiegészítők (párkányok, könyöklök, redőnyök) beszerzésében, szállításában és beépítésében is részt vettünk. Elsőre a fenti felsorolás, ami a nyílászárókra vonatkozik egyszerű feladatnak tűnhet, de a gyakorlatban sokszor egy hosszadalmas és sok egyeztetést kívánó összehangolt feladat, 4-5 szakma összehangolása szükséges, amely sajnos sok esetben nem mindig zökkenőmentes, nem beszélve az esetleges silány végeredményről. A jó végeredmény elérése érdekében nélkülözhetetlen a kellő gyakorlat, hozzáértés és nem utolsó sorban a széleskörű rálátás a folyamatokra!

Lakásfelújítás folyamatok során felszínre kerültek az aljazatok régi idők rétegezése, felület képzése. A parkettával burkolt felületek alatt a régi időkben használt bitumenes ragasztóval (folyékony kátrány) szembesültünk, amely rétegezés eltávolítása szükségessé vált, elkerülhetetlen feladat volt az aljzat kiegyenlítési folyamat előtt. A káros egészségi hatásokon túl a bitumenes ragasztó felülete nem teszi lehetővé az újabb rétegezések képzését. A meglévő bitumenes laza ragasztó réteg gépi és kézi marással került eltávolításra, kellő hozzáértéssel, megfelelő marógépekkel, ill. elszívással.
Lakásfelújítás során csempe, járólap és parketta burkolatok cseréjét elvégeztük, az ügyfelünkkel közösen kiválasztott, ill. megtervezett felületképző burkolatokkal. A festendő felületek képzése előtt a festendő felületekről eltávolításra került a régi festék-tapéta rétegrendek és elkészítettük az új felületképzéseket. A festendő felületek képzése során a felületeket alapoztuk, egy rétegben zsákos vakolattal kiegyenlítettük, két rétegben legletteltük, ezt követően a felületeket becsiszoltuk és 2-3 rétegben átfestettük. A felsorolásban leírt rétegezések soknak tűnhetnek egy laikus számára, de sajnos szükségesek egy jó minőség és esztétikus felület képzés érdekében.

Az újonnan elkészített festett felület hosszú időkön keresztül egy minőségi jó állapotot biztosítanak a későbbi igény esetén felmerülő újabb festési folyamatokhoz.
A lakásfelújítás során a felmerülő szállítási feladatokban is kivettük részünket, az ügyfeleink beszerzéseit követően, a számlák átvétele után, egy leegyezetett időpontban lebonyolítottuk a szállításokat, ezzel is egyszerűsítve a kivitelezés menetét.

A lakásfelújítás sikeresen zárult az ügyfeleim legnagyobb örömére, akik nagyon hálásak, hogy ilyen jó minőségi kivitelezésben tudtuk részesíteni Őket.
„Egy lakásfelújítás lehet örömteli és zökkenőmentes, de ahhoz szükséges egy gondos előkészítés, egy körültekintő Megrendelő és nem utolsó sorban egy felkészült, rugalmas Kivitelező, aki összehangolja a lakásfelújítás menetét”.
Sikeres és örömteli lakásfelújítást kívánva,
Tisztelettel:
Barabás Albert


Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info