Részleges lakásfelújítás, átépítés

 

Konyha, közlekedő és az előtér felújítása

A konyha, közlekedő és az előtér helyiségek felújítása, a részleges felújítási szolgáltatásainknak az egyik szegmensét képezik.

Lakott otthonok esetében, ezen helyiségek felújítása, a kiköltözés mellőzése érdekében egy részleges lakásfelújítás keretein belül kerülnek felújításra, átépítésre.

               

Míg más helyiségeknél elsősorban az esztétika dominál, addig a konyha felújítás során az esztétika mellet, a praktikusságot és az ergonómiát is figyelembe kell venni.

A jól megtervezett, átgondolt kialakítású konyhapult, konyhabútor szekrények megfelelő elhelyezése, a kiegészítők megfelelő elrendezése, műszaki berendezések elhelyezése a kialakult szokásainknak megfelelően, mind szerepet játszanak a praktikusság és a könnyű tisztán tarthatóság érdekében.

A konyha felújítás ritkán áll "csak" felújításból. Megrendelők többsége a konyha felújítása alatt, egyben egy új, a személyes igényeihez jobban illeszkedő konyhabútor készítését és a helyiség komplex átalakítását érti.

Az előterek, ill. a közlekedők felújításával, átépítésével párhuzamosan, igény esetén, sor kerülhet, a beépített szekrények, ruhafogasok, ill. cipőszekrények cseréjére is. Ezen helyiségek felújítása/átépítése során, számolni kell a hozzátartozó bútorzat cseréjével is.   

Mindig legyünk tisztában a helyiség valós méreteivel, legyen szó akár a színkiválasztásról, akár a tároló helyek megtervezéséről. Sose feledjük, hogy a konyha és a közlekedő általában viszonylag kisméretű helyiségek.

Ha pusztán az esztétikai szempontokat nézzük, egy kisebb helyiség színét sokkal könnyebb feladat kiválasztani, mint egy nagyobb szoba színét, mivel az előbbiben a színek sokkal jobban érvényesülnek, nem "vesznek el", mint egy nagyobb falfelületen.

Ugyanez igaz az egyéb anyagokra is, a kelmékre, tapétára, csempére, és padló-burkolatokra is. A különféle színmintákat, anyagokat, felületkezeléseket mindig majdani végleges környezetükben próbálgassuk, teszteljük.

 

Fürdőszoba és WC mellékhelyiségek felújítása

A fürdőszoba és a WC helyiségek felújítása a részleges lakásfelújítás egyik speciális és leggyakoribb átépítési, ill. felújítási területe.

A fürdőszoba és a WC az otthonunk egyik leggyakrabban használt helyiségei és ebből kiindulva célszerű, egy praktikus, komfortos, korszerű, energiatakarékos és nem utolsó sorban esztétikus kivitelű „mellékhelyiségek” megvalósítását, létrehozni.

Ne feledkezzünk, meg arról a tényről, hogy az életünk minden egyes napját az otthonunk „mellékhelyiségeiben” kezdjük és ott is, fejezzük be.

Minden egyes ott eltöltött perc befolyásolhatja a napunk kezdetét, ill. végét és nem mindegy, hogy milyen körülmények között éljük át, ezeket a perceket.

A fürdőszoba, ill. a WC helyiségek mindennapi használat során, nagyon fontos szempont az esztétikum mellet, a helyiségek berendezéseinek a kényelmes, praktikus és biztonságos használata, energiatakarékos formában.

 A fürdőszoba, ill. a WC felújítás oka leggyakrabban az elöregedett vagy rosszul kivitelezett csempe, ill. járólap burkolatok cseréjéből áll. 

A meglévő elöregedett burkolati felületek cseréje előtt, célszerű megvizsgálni a meglévő falon belül elvezetett víz, szennyvíz, fűtés és elektromos hálózatok állapotát.

Az elöregedett (elhasználódott) hálózatok cseréje kötelező, megelőzve a későbbi nem kívánatos, de egyben szükséges és költséges beavatkozásokat.

 Egy jól átgondolt, ill. megtervezett és szakszerű kivitelezés végrehajtása mellett, biztosan elégedettek leszünk a végeredménnyel.

A fürdőszoba az a része a lakásnak, ahol az ember bátran kísérletezhet a különféle felületkezelésekkel.

Sokszor kifejezetten szórakoztató feladat megtalálni a céljainknak és igényeinknek leginkább megfelelő stílust.

A világítás, a tükrök, a polcok, különböző berendezési tárgyak beépítésével a fürdőszobát igazán praktikus, és használható helyiséggé tehetjük. A különféle kiegészítők alapvetően meghatározzák a fürdőszoba stílusát és kényelmi szintjét.

A kiegészítők beszerzése előtt, alaposan gondoljuk át, hogy milyen hatást szeretnénk elérni, és ehhez milyen stílusjegyeket szeretnének alkalmazni, nem feledve a mindennapi kényelmes használat meglétét.

 

 Nappali, hálószoba, és gyerekszoba felújítás

A nappali felújítása egy fontos része a lakásfelújítás során, hiszen a gondosan átgondolt kialakítás nagymértékben befolyásolja a nappali használatát.

A praktikusság, kényelmes használat, esztétika és nem utolsó sorban a nappali megközelítése a többi helyiségekből, mind nagyon fontos szempont az átépítés, ill. a felújítás során.

 

A gyerekszoba átépítése, felújítása sok esetben ötlettelen módon kapcsolódik a lakásfelújítás lebonyolításához. Pedig a gyerekszoba megköveteli az alapos, pontos és átgondolt tervezést, ezért funkcióját nem érdemes lebecsülni, hiszen a gyerekeink életének a megalapozásának egy részét a gyerekszobában alakítjuk ki.

A gyerekszoba és a hálószóba kialakítása során fontos szerepet kell tulajdonítani az ésszerű bútorozásnak, figyelembe kell venni a praktikusságot, ill. az ergonómikus kialakítást.

 

Gyerekszoba és a hálószoba kialakítása esetén nagy szerephez jutnak a falfelületek hangszigetelése, mivel nagyon fontos a meghitt csendes zajmentes környezet.

Nappali, hálószoba és a gyerekszoba helyiségek felületeinek a burkolása, festése, tapétázása, esetleges álmennyezeti rendszerekkel való díszítése, kellő odafigyelést és nagyfokú összehangolt kreatív tervezést igényelnek.  A tervezés során figyelembe kell venni, a leendő bútorok méreteit, stílusait és pontos elhelyezkedésüket. Számos esetben a lakásfelújítás során, az otthonunk berendezéseinknek pontos tervezése háttérbe szorul, ami nagymértékben befolyásolhatja a végeredményt.

 

A részleges lakásfelújítás szolgáltatásunk keretein belül, a következő részfeladatokat vállaljuk:

 • mosdó, kád, WC csésze és egyéb szerelvények bontása, leszerelése,
 • régi csempe, járólap és különböző parkettázott felületek bontása,
 • régi laza, leázott, feltáskásodott vakolat rétegek bontása,
 • repedezett, sérült válaszfalak bontása,
 • átázott, gyenge minőségű aljzatbeton, ill. egyéb típusú aljzat felületek bontása,
 • keletkezett sitt zsákolása, lehordása és elszállítása,
 • régi, elavult víz, szennyvíz, fűtés és elektromos hálózatok bontása,
 • új víz, szennyvíz, fűtés és elektromos hálózat kiépítése ill. szerelése,
 • gázkészülék és egyéb műszaki kiegészítők cseréje,
 • fürdőkádak, zuhanyzótálcák és zuhanykabinok helyszíni beépítése,
 • szellőztető ventilátor kiépítése és szerelése,
 • klíma rendszer kiépítése és szerelése,
 • radiátor kiállások átépítése, radiátorok szerelése,
 • aljzatok hő-hangszigetelése,
 • aljzatok felületeinek a betonozása,
 • aljzatok kiegyenlítése,
 • szükség szerint válaszfalak pótlása, átépítése, vagy teljes körű építése,
 • felületek vakolása, ill. szükség esetén vakolat rétegek pótlása,
 • álmennyezetek, rejtett világítások szerkesztése, ill. építése,
 • kádpadka, kádfal építése,
 • WC öblítőtartály beépítése
 • épített mosdó tervezése, szerkesztése, építése ill. burkolása,
 • aljzat, ill. falfelület vízszigetelése,
 • szükséges nyílászárok (ajtó, ablak) beszerzése, ill. cseréje,
 • aljzatok és falfelületek burkolása különböző csempe és járólap hidegburkolatokkal,
 • parkettázott felületek csiszolása, szegélyezése és lakkozása,
 • aljzat burkolása laminált, -szalag, -hagyományos parketta burkolattokkal,
 • felületek burkolása szőnyeg, ill. PVC különböző burkolati anyagaikkal,
 • felület glettelése, festése, tapétázása, festés díszítése,
 • nyílászáró mázolása, pácolása.

Egy zökkenőmentes, élvezetes és szakszerű kivitelezés érdekében kérem, hívjon bizalommal.

Tisztelettel: Barabás Albert

 

 

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info